Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Chińczycy od wtorku zaczynają kontrole w polskich zakładach przetwórczych
Z misją ekspertów Administracji Certyfikującej i Akredytującej (CNCA) Chińskiej Republiki Ludowej, odpowiedzialnej m.in. za bezpieczeństwo żywności eksportowanej do i importowanej z Chin, która ma na celu przeprowadzenie kontroli 12 zakładów starających się o dopuszczenie do eksportu mięsa drobiowego i jego produktów na rynek chiński spotkał się wiceminister rolnictwa, Marian Zalewski.

Przewodniczący delegacji chińskiej Wang Gang wyraził nadzieję, że dzięki tej kontroli współpraca między oboma krajami ulegnie pogłębieniu. Strona chińska wyraziła zadowolenie z faktu, że będzie mogła przeprowadzić kontrolę polskich zakładów, dzięki czemu będzie miała pogłębione zrozumienie kwestii weterynaryjnych. Na spotkaniu uszczegółowiono program kontroli, udzielono dodatkowych wyjaśnień w kwestiach weterynaryjnych, a strona chińska przedstawiła procedury kontroli.

Kontrola rozpoczyna się od 23 marca i potrwa do 1 kwietnia br.

(Źródło: MRiRW)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij