Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
System kaucyjny: komentarz PFPŻ ZP w „Rzeczpospolitej”
W najnowszym artykule dziennika „Rzeczpospolita” poświęconym opóźnieniom i niejasnościom wokół wdrażania systemu kaucyjnego w Polsce, głos zabrał Andrzej Gantner, wiceprezes, dyrektor generalny PFPŻ ZP.

„Będziemy krajem, który spali sobie system, zanim jeszcze na dobre on wystartuje” – ostrzega Andrzej Gantner, wskazując na brak komunikacji ze strony resortu klimatu, wielomiesięczne opóźnienia w wydawaniu zezwoleń i realne zagrożenia finansowe dla firm wprowadzających produkty na rynek.

Branża żywnościowa od miesięcy alarmuje o poważnych ryzykach związanych z niewłaściwym przygotowaniem systemu. Liczymy na pilne działania naprawcze i rzetelny dialog z przedstawicielami sektora.

Zachęcamy do lektury całego artykułu:
„Opóźnienia w kaucjach. Propaganda sukcesu”, Rzeczpospolita, 12.06.2025 r.

Graf

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij