PFPŻ ZP w mediach: Rola Centrum Polubownego Rozwiązywania Sporów w sektorze żywności Zapraszamy do lektury wywiadu z Magdaleną Osińską, dyrektor Działu Prawnego w PFPŻ ZP oraz przewodniczącą Centrum Polubownego Rozwiązywania Sporów dot. Żywności.
W rozmowie zPortalSpozywczy.plMagdalena Osińskadzieli się swoją wiedzą na temat roli Centrum w polubownym rozwiązywaniu sporów w sektorze żywności. Opowiada o tym, jak Centrum wspiera przedsiębiorców w efektywnym rozwiązywaniu konfliktów, jakie są zalety polubownych metod rozwiązywania sporów oraz jakie wyzwania stoją przed branżą w tym zakresie. Z wywiadu dowiesz sięm.in.:
Jakie są główne cele i zadania Centrum Polubownego Rozwiązywania Sporów dot. Żywności?
W jaki sposób Centrum pomaga przedsiębiorcom w rozwiązywaniu sporów?
Jakie są korzyści z polubownych metod rozwiązywania sporów w porównaniu z postępowaniem sądowym?
Jakie są najczęstsze rodzaje sporów w sektorze żywności i jak im zapobiegać?