Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Food-Lex nr 2/2022 - aktualnie najważniejsze zagadnienia prawa żywnościowego i ogólnogospodarczego oraz wyzwań środowiskowych dla przedsiębiorstw branży spożywczej
Zapraszamy do lektury najnowszego wydania 'Food-Lex", pierwszego w Polsce kwartalnika o prawie żywnościowym!

W aktualnym wydaniu "Food-Lex'a" wybitni eksperci dla czytelników Kwartalnika opracowali najistotniejsze informacje z zakresu prawa żywnościowego, prawa ogólnogospodarczego i wyzwań środowiskowych:
  • Zanieczyszczenia krzyżowe składnikami alergennymi. Prawo i obecne wyzwania / Romualda Dolinska – Mérieux NutriSciences - Silliker Polska Sp. z o.o.
  • Oświadczenia środowiskowe (green claims). Przepisy, wytyczne, praktyka. Część II / Michał Tracz – KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński
  • Aktualne działania Komisji Kodeksu Żywnościowego w zakresie znakowania żywności / Magdalena Kowalska – Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych #GIJHARS
  • Myśląc o przyszłości bezpieczeństwa żywności. Prognoza FAO
  • Zanieczyszczenia żywności pochodzące z opakowań z tworzyw sztucznych – prace legislacyjne. Kwestie istotne dla producentów żywności. Część I / Marzena Pawlicka – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - PIB
  • Ceny żywności w praktyce stosowania prawa konkurencji oraz zasad ochrony konsumentów. Prawo konkurencji. Część I / Dorota Malgin – Kancelaria Radcy Prawnego Dorota Malgin
  • Polubowne rozwiązywanie sporów dotyczących żywności / Magdalena Osinska – Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
  • Zatrudnienie obywateli Ukrainy i członków ich rodzin na podstawie specustawy / Karolina Schiffter – Kancelaria PCS Paruch Chruściel Schiffter Stępień | Littler Global
  • Zapobieganie wylesianiu w kontekście produkcji żywności. Działania Unii Europejskiej / Dorota Kozłowska – Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
Dostępne są także stałe sekcje kwartalnika Food-Lex:
  • Okresy przejściowe
  • Nowości legislacyjne
  • Notyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRIS
  • Lista opublikowanych przepisów unijnych i polskich
  • Prace legislacyjne
  • Kalendarium najważniejszych wydarzeń
Zapraszamy do lektury: http://www.food-lex.pl/

food-lex_022022_okladka


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij