Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Barwnik E 160d - możliwe zmiany dopuszczonych dawek
Komisja Europejska opracowała projekt Dyrektywy zmieniającej dotychczasową Dyrektywę 94/36/WE w sprawie barwników stosowanych w środkach spożywczych, w zakresie dopuszczalnych poziomów likopenu pochodzenia naturalnego i syntetycznego (E 160d).

Maksymalne dozwolone poziomy likopenu (E 160 d) proponowane w dokumencie roboczym są znacznie niższe od aktualnie obowiązujących w przypadku wszystkich grup produktów wymienionych w dyrektywie 94/36/WE.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij