Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Andrzej Gantner, PFPZ ZP: Żywność w Polsce jest bezpieczna
Jak wynika z najnowszego raportu EFSA, żywność w Polsce jest bezpieczna - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Andrzej Gantner, wiceprezes i dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności.

Ostatnio ukazał się raport EFSA dotyczący odsetka stwierdzonych przekroczeń poziomu pestycydów w krajach UE. W 5,7 % badanych próbek polskich produktów spożywczych wykryto przekroczenie dozwolonych norm pestycydów. Na tej podstawie niektóre media wysnuły tezę, że mamy jedne z najbardziej zanieczyszczone pestycydami surowce rolne i ogrodnicze. 


Andrzej Gantner w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl tłumaczy, że polska żywność jest bezpieczna>>


pfpz_komentarz_1200x628px

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij