Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Morfolina - badanie realizowane w Hamilton UO-Technologia Sp. z o.o.
Wiele owoców takich jak: cytrusy, jabłka, mango, papaja, ananasy, awokado, po zbiorach powlekane są środkami glazurującymi (tzw.: woskami), które mają chronić ich powierzchnie przed owadami, grzybami oraz redukować ubytek wilgoci i poprawiać wygląd.

Morfolina jest stosowana jako emulgator i substancja wspomagająca rozpuszczalność we wspomnianych woskach do powlekania owoców. W wielu państwach m.in.: w  USA, Kanadzie, Australii, Południowej Ameryce, Izraelu i RPA, jest stosowana jako dodatek do żywności. Na terenie UE jest klasyfikowana jako niezatwierdzony dodatek do żywności, ze względu na skłonność do utleniania się do związków nitrozowych, znanych jako czynniki rakotwórcze.


Hamilton UO-Technologia Sp. z o.o. realizuje badania morfoliny procedurą badawczą opartą na metodyce QuPPe z zastosowaniem techniki LC-MS/MS. Granica oznaczalności dla metody to 0.01 mg/kg.

 

 

Jesteś zainteresowany?

Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.


Chcesz rozpocząć współpracę?

To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:

oferty.food@hamilton.com.pl


ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY


sok opakowania (002)




Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij