Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Konferencja Wellness – nowe kierunki w odżywianiu
W nr 12/2011 „Przemysłu Spożywczego” ukazał się artykuł pt. „Konferencja Wellness – nowe kierunki w odżywianiu” autorstwa Bohdana Achremowicza, Alicji Siuty.

Zagrożenie chorobami cywilizacyjnymi (przewlekle choroby niezakaźne) powodowane głównie niewłaściwym odżywianiem dotyczy ponad 70% populacji Polski. Poprawę stanu zdrowia można uzyskać przez właściwe odżywianie się, w czym duży udział powinien mieć przemysł spożywczy, np. oferując  produkty o właściwościach prozdrowotnych. Amerykański Institute of Food Technologist, który organizuje coroczne konferencje Wellness, poświęcone utrzymaniu zdrowia przez właściwe odżywianie, uważa, że taniej jest zapobiegać chorobom niż je leczyć. W artykule podano podstawowe zalecenia dotyczące właściwego odżywiania oraz produkcji żywności prozdrowotnej. Artykuł ten dostępny jest odpłatnie w wersji elektronicznej na stronie: http://sigma-not.pl/czasopisma-65-przemysl-spozywczy-i-gastronomia-przemysl-spozywczy.html

 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij