Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Kraft Foods otwiera 12 centrum badań i rozwoju
Koncern Kraft Foods otworzył europejskie centrum badań i rozwoju dla segmentu ciastek. Centrum mieści się w Saclay, na przedmieściach Paryża i ma stanowić wsparcie dla rozwoju produktowego głównych marek w tym segmencie, jak LU, Oreo, czy Prince - informuje serwis KamCity.

Kraft jest liderem europejskiego rynku ciastek, z udziałem rynkowym na poziomie 15 proc. Inwestycja pokazuje zaangażowanie koncernu w segment przekąskowy i produkty innowacyjne pokrewne przekąskom.

 

(Źródło: KamCity).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij