Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
UE prognozuje mniejszą produkcję cukru w sezonie 2010/11
Komisja Europejska obniżyła prognozę nadwyżki produkcyjnej w sezonie 2010/11 z 3 747 do 2 976 ton. Produkcja kwotowa została oszacowana na 13 772 ton, co daje całkowity wolumen wytworzonego cukru w wysokości 16 478 ton wobec 17 547 ton prognozowanych na początku br. - informuje FAMMU/ FAPA.

Obniżona została także prognoza importu z 4 191 do 3 672 ton. Szacunek produkcji utrzymano na niezmienionym poziomie 16,6 tys. ton. Wyraźnemu obniżeniu uległa także prognoza przeniesienia, które w sezonie 2010/11 zmniejszono z 1 112 do 341 ton.

Najnowsza prognoza KE oznacza, że produkcja cukru będzie o 10% mniejsza, a import wzrośnie o 16% wobec wyników z sezonu 2009/10.

(Źródło: FAPA/FAMMU na podstawie KE)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij