Wyjaśnienia i opinie
- Badania mikrobiologiczne w kierunku Escherichia coli w
naturalnych wodach mineralnych i wodach źródlanych - (GIS 2/2018)
- Opinia Stałego Komitetu w sprawie stosowania polioli i
acesulfamu K (E 950) w gumie do żucia ( 4/2018)
- Opinia Stałego Komitetu w sprawie dopuszczonych form kwasu
mlekowego (E 270) – (4/2018)
- Opinia Stałego Komitetu w sprawie stosowania nadmiernej
ilości przeciwutleniaczy (4/2018)
- Opinia Stałego Komitetu w sprawie użycia ekstraktów
roślinnych bogatych w związki zdolne do pełnienia funkcji technologicznej
(4/2018)
- Wyjaśnienie GIS dotyczące procedury powiadomienia o
produktach wprowadzanych do obrotu po raz pierwszy - (1/2017)
- Warunki stosowania komunikatu „odpowiedni dla wegetarian” - (MRiRW
2/2015)
- Toolbox – Zestaw Narzędzi służących do redukcji akrylamidu w
żywności - (1/2014)
- Wytyczne do określania największej powierzchni opakowań o
nieregularnych kształtach - (1/2014)
- Postępowanie z odpadami niebezpiecznymi na terenie zakładu
spożywczego - (2/2014)
- Znakowanie składników mineralnych na opakowaniach - (GIS 2/2014)
- Znakowanie witamin i składników mineralnych na etykietach
produktów - (GIS 4/2014)
- Okres przejściowy dotyczący badań na migrację materiałów i
wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością - (GIS 1/2013)
- Znakowanie drobnych wyrobów cukierniczych w opakowaniach
jednostkowych sprzedawanych na wagę - (MRiRW 2/2013)
- Wytyczne FoodDrinkEurope & EuroCommerce. System GDA
według nowych zasad - (4/2013)