Poznaj aktualne przepisy z "Akademią Food-Lex" – Twoim przewodnikiem po prawie żywnościowym!
Z ogromną przyjemnością zapraszamy Państwa do udziału w "Akademii Food-Lex", która odbędzie się w dn. 22-23 maja w formie hybrydowej.
"Akademia Food-Lex" to doskonała okazja do poznania najlepszych praktyk oraz zdobycia wiedzy na temat najnowszych zmian i wyzwań w prawie żywnościowym, a także do nawiązania cennych kontaktów zawodowych:
Już dziś zapraszamy do rejestracji udziału!
- 2 dni intensywnych dyskusji,
- 14 prezentacji szczegółowo omawiających danych temat,
- sesje Q&A,
- 18 ekspertów oraz dodatkowo nasi przedstawiciele.
Już dziś zapraszamy do rejestracji udziału!
Informacja na temat konferencji kliknij tutaj
Formularz rejestracyjny kliknij tutaj
Program:
I dzień 22/05/2024
- Materiały do kontaktu z żywnością – ostatnie zmiany prawne – Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
- Najnowsze regulacje unijne w zakresie wymogów materiałów do kontaktu z wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi i ich praktyczne skutki – Anita Palukiewicz, SSW Spaczyński, Szczepaniak i Wspólnicy sp.k.
- ESG – obowiązek niefinansowego raportowania – Piotr Kowalik, Eversheds Sutherland
- Łańcuch dostaw - obowiązki w zakresie badania dostawców i pochodzenia surowców – Marta Gadomska- Gołąb, Iwona Kacprzak, Eversheds-Sutherland
- Reklama żywności w orzecznictwie – Jacek Myszko, Ewelina Woike-Reguła, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
- Zafałszowania żywności w orzecznictwie – Joanna Krakowiak, Marcin Rytel, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
II dzień 22/05/2024
- Przetwarzanie odpadów i produktów ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego w biogazowni – Beata Wiszniewska, Polska Grupa Biogazowa S.A.
- Zastosowanie technologii proekologicznych w przedsiębiorstwie poprzez zakup energii odnawialnej bezpośrednio od wytwórcy w ramach umowy PPA – Konrad Grzyb, IEN S.A.
- Szacowanie śladu węglowego organizacji, od czego zacząć? – Mateusz Krawczuk, SGS Polska Sp. z o.o.
- Aromaty – aktualne prace legislacyjne i zmiany prawne – Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
- Zarządzanie alergenami podczas produkcji – Małgorzata Krzepkowska, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
- Wymogi GFSI odnośnie zarządzania ryzykiem zafałszowań oraz dostawcami w świetle praktyki auditowej oraz możliwości zakładów produkcyjnych – Sławomir Stec, DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.
- Przepisy w zakresie przeciwdziałania wylesianiu z perspektywy branży spożywczej – Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Notyfikacje przepisów technicznych (TRIS) – aspekty istotne dla biznesu – Michał Tracz, dr Justyna Nowak, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.