Trendy, oczekiwania społeczne, wymogi prawne – jak wykorzystać szansę na rozwój? Przyszłość branży żywności wysokiej jakości – pomiędzy optymalizacją a innowacją10 listopada br. odbył się webinar, na którym przedstawiono wyniki II edycji badań Branżowego Bilansu Kapitału Ludzkiego sektora spożywczego przeprowadzonych przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości we współpracy z Sektorową Radą ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości. Była to też okazja do dyskusji na temat przyszłości branży.W ostatni piątek przedstawiciele PFPŻ ZP:
- dr inż. Andrzej Gantner, wiceprezes i dyrektor generalny
- dr Jacek Czarnecki, wiceprezes oraz przewodniczący Komisji ds. Legislacji i Bezpieczeństwa Żywności
- dr inż. Marta Tomaszewska Pielacha, dyrektorka ds. żywności i żywienia
dyskutowali o trendach i przyszłości branży w trakcie webinaru "Trendy, oczekiwania społeczne, wymogi prawne – jak wykorzystać szansę na rozwój? Przyszłość branży żywności wysokiej jakości – pomiędzy optymalizacją a innowacją", na którym zaprezentowane zostały wyniki II edycji badań Branżowego Bilansu Kapitału Ludzkiego sektora spożywczego przeprowadzonych przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości we współpracy z Sektorową Radą ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości.
Spotkanie organizowanego było w cyklu #Spotkania branżowe, czyli wydarzeń skierowanych do przedsiębiorców, pracowników, organizacji przedsiębiorców, przedstawicieli instytucji edukacyjnych (szkół, uczelni, firm szkoleniowych), instytucji rynku pracy, administracji publicznej oraz ekspertów i analityków związanych z sektorem handlu.
Nagranie webinaru wraz z raportem "Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II - branża żywności wysokiej jakości - Raport z II edycji badań" dostępne są na stronie PARP >>
W raporcie m.in. o: ➡ Przyszłości branży ➡ Zatrudnieniu w branży ➡ Ocenie, rozwoju i motywowania pracowników ➡ Współpracy biznesu i sektora edukacji ➡ Bilansie kompetencji ➡ Rekomendacjach, polecamy lekturę publikacji (także skrótowego wydania w formie broszury)!
pełna lista aktualności
|