Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
8. Forum Inteligentnego Rozwoju 2023
PFPŻ ZP jako Patron Honorowy wraz z organizatorem Forum Inteligentnego Rozwoju zaprasza do udziału w konferencji branżowej pn. „Globalne trendy i wyzwania w sektorze rolno-spożywczym”.

Konferencja branżowa pn. „Globalne trendy i wyzwania w sektorze rolno-spożywczym” odbędzie się w ramach 8. Forum Inteligentnego Rozwoju Uniejów 2023, w ApartHotel Termy Uniejów w dniu 19 października 2023, godz. 14:30–16.

Rejestracja na wydarzenie: https://irforum.pl/rejestracja/ 

Konferencja branżowa składająca się z debaty i indywidualnych prezentacji. Eksperci z branży rolno-spożywczej, innowatorzy i naukowcy, którzy realizują swoją działalność badawczą w temacie drugiej Krajowej Inteligentnej specjalizacji, dyskutować będą między innymi o poważnym kryzysie w sektorze, o wyzwaniach jakie stawia przed nimi inflacja i pandemia. Czy nasze rodzime produkty rolne i spożywcze są nadal konkurencyjne w skali międzynarodowej? Jakie mechanizmy powinien wprowadzać rząd aby pomóc przedsiębiorcom w tych niepewnych czasach? O tym, ale również o inspirujących innowacjach procesowych, technologicznych i produktowych, oraz inicjatywach podejmowanych przez polskich uczonych i przedsiębiorców, dyskutować będą goście na 8. FIR w Uniejowie.

 

Prezentacja innowacyjnych badań, projektów technologicznych, inicjatyw podejmowanych w obszarze tematyki związanej z inteligentnym rozwojem sektora rolno-spożywczego. Prelekcje przedstawicieli środowiska naukowego i branży rolno-spożywczej.

 

Udział wezmą:

  • Dr hab. inż. Alicja Kowalczyk, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Stowarzyszenie Verus Związek Hodowców Zwierząt i Producentów Sektora Rolno-Spożywczego
  • Dr inż. Andrzej Gantner, W-ce Prezes Zarządu, Dyrektor Generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
  • Dr inż. Barbara Groele, Sekretarz Generalny, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
  • Prof. dr hab. Maria Rembiałkowska, Zakład Żywności Ekologicznej, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
  • Żywność ekologiczna jako innowacja dla zdrowia społeczeństwa
  • Dr hab. inż. Dariusz Kulus prof. PBŚ, Dr inż. Natalia Miler, Wydział Rolnictwa i Biotechnologii, Politechnika Bydgoska im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich
  • Biotechnologia dla piękna: z laboratorium na rynek – innowacje w produkcji, ochronie i hodowli roślin ozdobnych

Forum Inteligentnego Rozwoju to „unikalny kongres przyszłości”, czyli wyjątkowe wydarzenie naukowo technologiczne poświęcone upowszechnianiu nowatorskich badań naukowych i
innowacyjnych technologii, które mają dużą szansę na sukces rynkowy i polepszenie standardu i bezpieczeństwa naszego życia już teraz lub w ciągu najbliższych lat.


Kongres służy nawiązywaniu trwałych relacji między przedsiębiorcami wizjonerami, wybitnymi polskimi naukowcami ukierunkowanymi w swym działaniu na współpracę z biznesem, inwestorami oraz samorządowcami stwarzającymi atrakcyjne warunki do lokowania biznesu w swoich regionach.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij