Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
CXC 80-2020 "Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym"
Główny Inspektorat Sanitarny przygotował tłumaczenie dokumentu Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020 „Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym”.

Działanie to ma związek z opublikowaną w 2021 r. zmianą rozporządzenia (WE) nr 852/2004 w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi przez podmioty działające na rynku spożywczym.

 

Dodatkowe informacje oraz dokumenty (wersja oryginalna CXC 80-2020 oraz wersja nieformalna, przetłumaczona na język polski) do pobrania znajdują się na podstronie poświęconej żywności:

https://www.gov.pl/web/gis/zarzadzanie-alergenami-pokarmowymi-przez-podmioty-dzialajace-na-rynku-spozywczym--zmiana-rozporzadzenia-we-nr-8522004-oraz-norma-kodeksu-zywnosciowego-cxc-80-2020-kodeks-postepowania-w-zakresie-zarzadzania-alergenami-pokarmowymi-dla-podmiotow-dzialajacych-na-rynku-spozywczym

Źródło: GIS

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij