Mozzarella od Hochland ProfessionalHochland Professional prezentuje nowy ser podpuszczkowy Mozzarella. To idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy poszukują sera do pizzy, zapiekanek oraz dań makaronowych i kanapek.Mozzarella szturmem podbiła kuchnie na całym świecie.
Mozzarella jest biała, miękka i rozciągliwa. Świetnie się topi pod wpływem
wysokiej temperatury. Ma neutralny mleczny smak, delikatny zapach.
Dziś trudno sobie bez niej wyobrazić nie tylko pizzę i
sałatkę, ale też wiele innych przekąsek - zwłaszcza tych na ciepło, z
piekarnika. Świetnie też komponuje się z mięsnymi daniami i makaronami.
Dzięki wysokiej zawartości białka, rozmaitości witamin
z grupy B, a także sporej zawartości cynku, mozzarella jest odżywcza i
zdrowa, szczególnie dla układu nerwowego.
Nowy ser podpuszczkowy Mozzarella od Hochland Professional dobrze się rwie,
nie kruszy się, równomiernie się rozpływa, nie przypala się w piecu oraz dobrze
przylega do ciasta i pozostaje elastyczny. Sekretem jakości produktów dostępnych w ofercie
Hochland Professional jest dobór starannie wyselekcjonowanego mleka oraz
nowoczesny proces produkcji, który wydobywa z nich najważniejsze nuty smakowe.
Hochland Professional posiada w swojej ofercie całą gamę serów, które mają
szerokie zastosowanie w gastronomii i B2B. Więcej informacji dostępnych jest na
www.hochlandprofessional.pl
pełna lista aktualności
|