Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
"Food-Lex" nr 4/2021 już jest!
W aktualnym wydaniu Kwartalnika jak zawsze solidna porcja merytorycznej wiedzy o tym, co najważniejsze dla przetwórstwa żywności. Zapraszamy do lektury.

W najnowszym wydaniu Kwartalnika najlepsi eksperci informują o:

  • zmianach i nowych wyzwaniach w obszarze żywności i żywienia wywołanych pandemią COVID-19
  • nowych regulacjach prawnych w zakresie ochrony konsumentów - podwójna jakość produktów
  • kryteriach mikrobiologicznych - rozporządzenie UE 2073/2005 - co, kiedy, dlaczego?
  • wybranych działaniach komitetów Komisji Kodeksu Żywnościowego w 2021 r.
  • wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością
  • reklamach, promocjach, akcjach marketingowych prowadzonych przez producentów żywności
  • prawnych uwarunkowaniach poboru wód do celów produkcji artykułów spożywczych
  • projekcie nowego systemu gospodarki odpadami opakowaniowymi.

Ponadto, dostępne są tradycyjne, stałe części "Food-Lex":

  • Okresy przejściowe
  • Nowości legislacyjne
  • Notyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRIS
  • Lista opublikowanych przepisów unijnych i polskich
  • Prace legislacyjne
  • Kalendarium najważniejszych wydarzeń

Zapraszamy do lektury! https://www.pfpz.pl/kwartalnik-food-lex-15435


food-lex_042021_okladka

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij