Webinarium Przepisy dotyczące produktów i produkcji ekologicznej, stosowane od 2022 rokuW związku z obowiązywaniem od 01.01.2022 r. nowych przepisów odnoszących się do produktów i produkcji ekologicznej, Centrum Jakości AgroEko sp. z o.o. zaprasza na webinarium on-line.Podczas webinarium zostaną omówione m.in. następujące
zagadnienia:
- ramy prawne produkcji żywności ekologicznej,
- przebieg procesu certyfikacji,
- zasady produkcji żywności ekologicznej: surowce i
produkty,
- zasady produkcji żywności ekologicznej: warunki
produkcji,
- magazynowanie oraz transport produktów
ekologicznych,
- tryb postępowania w przypadku podejrzenia
posiadania produktu niezgodnego z zasadami produkcji ekologicznej,
- znakowanie produktów ekologicznych,
- obrót produktami ekologicznymi i dystrybucja tych
produktów, w tym import.
Webinarium skierowane jest do podmiotów, które przetwarzają
lub wprowadzają produkty ekologiczne do obrotu, oraz do podmiotów prowadzących
działalność w charakterze podwykonawcy na rzecz innego podmiotu (również
magazynujących lub dystrybuujących produkty ekologiczne).
Materiał omówiony na webinarium powinien Państwu umożliwić
analizę, czy wprowadzone w Państwa podmiotach działania oraz procedury, będą
dalej zgodne po 01.01.2022 r.
Prowadzący webinarium - Karol Andruk - Dyrektor ds.
certyfikacji w jednostce certyfikującej Centrum Jakości AgroEko sp. z o.o. oraz
Członek Komitetu Technicznego Specjalistycznego ds. Rolnictwa i Żywności w
Polskim Centrum Akredytacji. Kilkunastoletnie doświadczenie w obszarze
przepisów dotyczących produkcji ekologicznej oraz prawa żywnościowego. Były
pracownik Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych,
zajmujący się głownie tematyką dotyczącą rolnictwa ekologicznego.
Termin webinarium: 10.12.2021 r.
Szczegóły oraz
Zgłoszenie na Webinarium znajdują się na stronie www.agroeko.com.pl
pełna lista aktualności
|