Analiza sensoryczna w J.S. HamiltonProdukty o wysokiej jakości sensorycznej, które są najbardziej akceptowane przez konsumentów zapewniają rynkowy sukces i zyskowność podejmowanych działań. Wyniki badań sensorycznych mogą być wykorzystywane m.in. przy kontroli jakości, opracowywaniu nowych produktów oraz modyfikowaniu produktów już istniejących, jak również dokonywaniu wyboru dostawcy, na podstawie jakości sensorycznej proponowanych przez niego produktów.Do najczęściej
stosowanych przez nas metod należą:
- metoda opisowa (proste testy opisowe,
ilościowe testy opisowe)
- metoda różnicowa (np.
trójkątowa, parzysta, duo-trio)
- metoda z zastosowaniem skal i
kategorii (np. skale liczbowe, werbalne, punktowe, szeregowanie)
- analiza życia produktu
Zespół
ekspertów J.S. Hamilton wspiera swoich Klientów w zakresie:
- kontroli jakości
sensorycznej surowców, wyrobów gotowych i opakowań
- opracowania specyfikacji
sensorycznej produktów
- analizy zmienności cech
sensorycznych w produkcie w wyniku procesu optymalizacji (np. po zmianie
receptury, dostawcy surowców, itp.)
- analizy cech sensorycznych
produktu na różnych etapach produkcji
- analizy zmienności cech
sensorycznych produktu w procesie przechowywania
- walidacji sposobu
przygotowania produktu
- analizy cech sensorycznych
produktów dostępnych na rynku
- analizy sensorycznej
opakowań
Jesteś zainteresowany?
Skontaktuj się ze swoim opiekunem
z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego, aby poznać szczegóły.
Chcesz
rozpocząć współpracę?
To proste! Prześlij swoje
zapytanie na nasz adres e-mail:
oferty.food@jsh.com.pl
ZAPRASZAMY
DO WSPÓŁPRACY
pełna lista aktualności
|