| Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowymRozporządzenie Ministra Zdrowia  z dnia 9 sierpnia 2019 r. ustala program pilotażowy pod nazwą  „Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy”.Celem głównym pilotażu jest: 1) wdrożenie modelu żywienia zapewnianego kobietom w ciąży
i w okresie poporodowym hospitalizowanym w oddziałach szpitalnych 2) propagowanie zasad zdrowego odżywiania wśród pacjentek
po zakończeniu hospitalizacji w oddziałach szpitalnych  
 Jednym z obowiązków realizatora
wskazanego programu jest dokonywanie okresowej weryfikacji posiłków, o której
mowa w § 6 ust. 2 pkt 2 i ust. 3 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 9
sierpnia 2019 roku w sprawie programu pilotażowego „Standard szpitalnego
żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy” (Dz.U. 2019, poz.
1537), czyli analiza: składu potraw,wartości odżywczych,gramaturybraku obecności bakterii pleśni i
drożdży,braku obecności zanieczyszczeń.
 Jako niezależnie laboratorium
akredytowane możemy przeprowadzić dla Państwa weryfikację posiłków pod kątem
mikrobiologiczny i fizykochemicznym. Zakres wykonywanych badań jest
wystarczający dla potwierdzenia i weryfikacji właściwości żywności określonych rozporządzeniu.      Jesteś zainteresowany? Skontaktuj się ze swoim opiekunem
z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.   Nie
współpracowałeś jeszcze z nami? To proste! Prześlij swoje
zapytanie na nasz adres e-mail:  oferty.food@hamilton.com.pl   ZAPRASZAMY
DO WSPÓŁPRACY!   
 
 pełna lista aktualności
 |