Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Gospodarka o obiegu zamkniętym wyzwaniem dla producentów żywności
Przed branżą spożywczą stoją teraz duże wyzwania związane z wdrożeniem dyrektyw unijnych dotyczących gospodarki o obiegu zamkniętym - mówi Andrzej Gantner, wiceprezes zarządu, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności.

Jakie wyzwania stoją obecnie przed polskimi producentami żywności, jeżeli chodzi o gospodarkę w obiegu zamkniętym?


To jeden z najważniejszych tematów dla branży spożywczej. Wiąże się zarówno z tym, co nazywamy śladem węglowym, śladem wodnym, ale przede wszystkim wiąże się z gospodarką odpadami opakowaniowymi, a przemysł spożywczy jest dosyć dużym wprowadzającym opakowania do obiegu – dotyczy to zarówno opakowań plastikowych, kartonowych jak i innych - powiedział Andrzej Gantner, wiceprezes zarządu, dyrektor generalny PFPŻ ZP.


Dalsza część wywiadu dostępna jest na Portalu Spożywczym>>


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij