Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Rozstrzygnięcie konkursu na program grantów naukowych PFPŻ ZP!
Mamy przyjemność poinformować, że Komisja Konkursowa dokonała oceny wniosków nadesłanych w ramach programu grantów naukowych PFPŻ ZP w roku akademickim 2018/2019. Zwycięzcom gratulujemy!

Zgodnie z regulaminem programu grantów naukowych PFPŻ ZP, wnioski w programie mogli składać studenci stacjonarnych studiów doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych, które stosowne wydziały podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym zakresie.

Porozumienie w zakresie programu stypendialnego podpisały następujące Wydziały: 

  • Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (SGGW w Warszawie);
  • Wydział Nauk o Żywności (SGGW w Warszawie);
  • Wydział Nauk o Żywności (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski);
  • Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu);
  • Wydział Technologii Żywności (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie).

Tytuły wyróżnionych przez Komisję Konkursową rozpraw doktorskich:

1. „Atrybuty i cena produktu spożywczego a wybory konsumentów” - praca realizowana w Instytucie Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej;

2. „Ocena wybranych cech jakościowych orzechów laskowych (Corylus avellana L.) uprawianych w polskich warunkach klimatycznych” – praca realizowana na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.


Studenci, których prace zostały wyłonione, uzyskują finansowe wsparcie ze strony PFPŻ ZP przy realizacji zwycięskich prac badawczych. 


Zwycięzcom gratulujemy!

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij