Organizatorzy targów WORLDFOOD WARSAW zapraszają Spółdzielnie Mleczarskie i firmy z sektora mleczarskiego do udziału w V Edycji 10-12 kwietnia 2018Po raz piąty, w stolicy odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane całej branży spożywczej. Chcemy wspólnie z branżą mleczarską stworzyć specjalną strefę produktów mleczarskich, które podbijają rynek krajowy i rynki zagraniczne. Patronat nad tą edycją objął Prezes Krajowego Zrzeszenia Spółdzielni Mleczarskich, Waldemar Broś. Sektor Mleczarski jest jednym z najprężniej rozwijających się w Polsce. Wartość produkcji kształtuje się od wielu lat na wysokim poziomie, a wartość eksportu rośnie z roku na rok. Bieżące trendy i poszukiwania nowości wśród konsumentów powodują dynamiczny wzrost ilości receptur i pomysłów produktowych. Analitycy i znawcy branży wskazują na kierunki rozwoju branży mleczarskiej, które zmieniają asortyment i uatrakcyjniają ofertę produktową - zmniejszenie dodatku cukru, produkty wysokobiałkowe, trend clean label, short label, crossing, alternatywy dla nabiału, nowe smaki, to wszystko poszukiwania nowego konsumenta, świadomego, aktywnego fizycznie, dbającego o wygląd swojego ciała, otwartego na wegetarianizm i weganizm.„Zapraszamy producentów, właścicieli mleczarni i
zakładów mleczarskich do zaprezentowania swojej oferty, bezpośrednich rozmów z
obecnymi i potencjalnymi kontrahentami, wprowadzenia na rynek i promocji nowych
produktów i usług, pozyskanie opinii od odbiorców na temat produktów firmy,
oceny najnowszych trendów oraz jeszcze szerszego zaistnienia na arenie
międzynarodowej. WorldFood Warsaw oferuje także darmową usługę matchmakeing’u,
umożliwiając Wystawcom i Zwiedzającym zaaranżowanie spotkań przed rozpoczęciem targów" - zachęca do udziału Agnieszka Szpaderska, Dyrektor Targów.
W
ramach targów Organizatorzy planują liczne debaty, spotkania B2B, pokazy
kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci oraz liczne atrakcje i konkursy dla zwiedzających. Udział
wezmą znani eksperci rynku, przedsiębiorcy, ludzie nauki i biznesu,
kadra zarządzająca, ekonomiści ale przede wszystkim Ci, dla których
branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej
gospodarki. Ubiegłoroczny panel o
kondycji branży mleczarskiej oraz jej przyszłości został zorganizowany przez
Polską Federację Hodowców Bydła i Producentów Mleka a gorąca dyskusja o wyzwaniach, nowych regulacjach i zmianach
jakie stoją przed branżą w UE przez Eucolait, the European Association of Diary
Trade, największą organizację zajmującą się handlem produktami mleczarskimi z
siedzibą w Brukseli, która jest platformą umożliwiającą spotkania pomiędzy
firmami mleczarskimi z Europy i ze świata.
Liczne patronaty
mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają
szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości polskiej branży spożywczej ale
także relacje z części merytorycznych i wydarzeń towarzyszących.
Patronat merytoryczny nad Konkursem dla Wystawców o
Złoty Medal WorldFood Warsaw, objęło
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Jednym z produktów
nagrodzonych Złotym Medalem ubiegłorocznej edycji został produkt: twaróg Klinek
z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej wyprodukowany przez Kujawską Spółdzielnię
Mleczarską.
Musicie być razem z nami na Targach WorldFood Warsaw w dniach 10-12
kwietnia 2018!
Więcej informacji: www.worldfood.pl
Aby zostać wystawcą, zgłoś swój udział: info@worldfood.pl
pełna lista aktualności
|