Akademia Food-lex - jakość i bezpieczeństwo żywności, 24-25 maja 2017 r.Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w „Akademii Food-lex - jakość i bezpieczeństwo żywności", która odbędzie się w dniach 24-25 maja 2017 r. w Jachrance koło Warszawy.W programie m.in.:
- Nowości w systemach certyfikacji: FSSC
22000 v.4, IFS v.7, BRC v.7
- Przewodniki Komisji Europejskiej
dotyczące substancji dodatkowych, aromatów i enzymów
- Prace legislacyjne z zakresu materiałów
i wyrobów do kontaktu z żywnością istotne z punktu widzenia przedsiębiorstw
spożywczych
- Aspekty mikrobiologiczne w przemysłowej produkcji
żywności
- Aktualne prace Komisji Europejskiej z
zakresu znakowania produktów spożywczych
- Zanieczyszczenia żywności – akrylamid,
estry 3-MCPD i inne zanieczyszczenia żywności
- Prace urzędu EFSA istotne z punktu
widzenia przemysłu spożywczego
- Nierzetelne informacje o produktach
spożywczych zamieszczane w mediach i portalach internetowych – możliwości
obrony i dochodzenia swoich praw
- Wytyczne Codex Alimentarius dotyczące
wirusów w żywności - zapisy, na które warto zwrócić uwagę
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich
przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie
dla pracowników firm produkcyjnych -
pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla
osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne. Więcej informacji oraz program konferencji znajduje się tutaj
pełna lista aktualności
|