Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Wszechnica Żywieniowa w SGGW
Wszechnica Żywieniowa, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2014/2015.

18 marca - Co nowego w żywieniu niemowląt i małych dzieci (1-3 lat)?
- dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak, dr inż. Anna Harton (Katedra Dietetyki SGGW)


15 kwietnia - By niejadki chciały jeść – porady dietetyka, lekarza, psychologa 
- dr inż. Anna Harton, dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak (Katedra Dietetyki SGGW)
- lek. med. Witold Klemarczyk (Instytut Matki i Dziecka)
- mgr Wanda Urmańska (Instytut Matki i Dziecka)


20 maja - Grillowanie i wędzenie – fakty i mity 
- prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński (Instytut Technologii Żywności i Gastronomii Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży, Wydział Nauk o Żywności SGGW)


17 czerwca - Witamina D – źródła i wpływ na zdrowie 
- dr inż. Elżbieta Wierzbicka (Katedra Żywienia Człowieka SGGW) 

 

Spotkania odbywają się:
w środy o godz. 17.30, a Spotkanie Jubileuszowe 4 grudnia 2014 r. - w czwartek o godz. 17.15,
w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159C,
na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II.
Dojazd autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.


WSTĘP WOLNY!
Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na podanej niżej stronie internetowej.
Kontakt z organizatorką mgr Hanną Wysocką:
- telefon – (22) 59-37-004 
- e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl
Strona internetowa: www.wszechnica_zywieniowa.sggw.pl


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij