Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Ceny surowców są zagrożeniem dla producentów słodyczy
Spółki produkujące słodycze sygnalizują, że w związku z drożejącymi surowcami będą zmuszone do podnoszenia cen swoich produktów - informuje Parkiet.

Monika Kalwasińska, analityk DM PKO BP podkreśla, że zagrożeniem dla całej branży cukierniczej są ceny surowców, które po niewielkiej korekcie ponownie wzrosły. Chodzi w szczególności o masło kakaowe, cukier oraz mleko - czytamy w Parkiecie.

 

 

(Źródło: Parkiet).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij