Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Styczeń przyniósł podwyżkę giełdowych notowań cukru
Od początku roku cukier biały w Londynie zyskał 8 proc., a surowy w Nowym Jorku 5 proc., i trzeba było za niego zapłacić odpowiednio 648,4 i 540,3 USD/t - poinformowała FAMMU/FAPA.

W ujęciu rocznym widać jedną wyraźną przecenę, a cukier rafinowany jest tańszy o prawie 1/5, a nierafinowany o ponad 1/4.

Powodów ostatnich podwyżek należy upatrywać przede wszystkim w sytuacji technicznej na rynku, drogiej ropie i słabym dolarze.

 

(Źródło: FAMMU/FAPA).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij