Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Rosja: Dynamiczny wzrost produkcji cukru w 2011 r.
Rosyjski związek producentów cukru podał, że pod koniec października 2011 r. produkcja cukru z krajowych buraków cukrowych była wyższa o 44 proc., przekraczając 2,3 mln ton - informuje FAPA/FAMMU na podstawie Reuters.

O blisko połowę wzrosły także dostawy buraków cukrowych do cukrowni oraz przerób korzeni. W sezonie 2010/11 produkcja cukru wyniosła tylko 2,77 mln ton.

W sezonie 2011/12 oczekuje się, że na skutek zwiększenia areału buraków cukrowych wzrośnie ona do 4,3 mln ton. Niektóre prognozy mówią nawet o 5 mln ton, ale taki wolumen będzie raczej niemożliwy do osiągnięcia ze względu na możliwości produkcyjne i magazynowe Rosji (choć zbiory buraków pozwoliłyby wytworzyć taką ilość cukru). Szczegóły dotyczące bieżących wyników kampanii cukrowniczej w poniższym zestawieniu.

 

(Źródło: FAPA/FAMMU na podstawie Reuters).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij