Powodzenie programu stypendialnego PFPŻ ZP!Ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony studentów, jak i Państwowych Uczelni Wyższych cieszy się ogłoszony w czerwcu br. program stypendialny Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców.Program skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów magisterskich i doktoranckich, realizujących prace naukowe w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.
Celem
programu stypendialnego jest promowanie realizacji prac naukowych, które mogą
znaleźć praktyczne zastosowanie w przemyśle żywnościowym.
Zgodnie z
Regulaminem, o stypendia naukowe Polskiej Federacji Producentów Żywności
Związku Pracodawców mogą ubiegać się studenci stacjonarnych studiów
magisterskich i doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich
ośrodkach naukowych, które podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym
zakresie.
Porozumienie
w zakresie podpisało 9 Wyższych Uczelni Państwowych:
- Szkoła
Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Szkoła
Główna Handlowa w Warszawie
- Uniwersytet
Ekonomiczny w Krakowie
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Uniwersytet
Przyrodniczy w Poznaniu
- Uniwersytet Przyrodniczy we
Wrocławiu
- Uniwersytet
Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie
- Uniwersytet
Technologiczno-Przyrodniczy im. J. i J. Śniadeckich w Bydgoszczy
- Zachodniopomorski
Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
W określonym w regulaminie terminie przyjmowania aplikacji, do biura PFPŻ ZP wpłynęło łącznie 55 wniosków, z czego 25 dotyczyło stypendium magisterskiego, a 30 - stypendium doktoranckiego.
Wnioski o stypendium opiniuje komisja stypendialna, w skład której wchodzą Przedstawiciele Rady Naukowej PFPŻ ZP oraz Przedstawiciele Zarządu PFPŻ ZP.
Finalna ocena wniosków zostanie dokonana przez Komisję Stypendialną w terminie do dnia 9 grudnia br. Laureaci programu stypendialnego zostaną indywidualnie poinformowani o wynikach oceny.
Dodatkowych
informacji udziela:Andrzej Gantner – Dyrektor
Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności tel. (22) 830 70 55 e-mail: biuro@pfpz.pl
pełna lista aktualności
|