Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Cukier w Londynie kosztuje powyżej 800 USD/t
CUKIER W LONDYNIE ZNÓW POWYśEJ 800 USD/TKoniec pierwszego tygodnia lipca przyniósł dalsze podwyźki notowań cukru. W Londynie cukier biały podrożał do 817,2 USD/t, zyskując prawie 7 proc. - informuje FAPA/FAMMU na podstawie ICE, LIFFE, Reuters.

W Nowym Jorku cukier surowy zaś wzrósł do 652,1 USD/t, drożejąc w ciągu ostatniego tygodnia o 1%. Powodem ostatnich wzrostów są obawy o wysokość produkcji cukru w Brazylii, która może być mniejsza niż oczekiwano ze względu na niekorzystne warunki pogodowe, które mogą negatywnie wpłynąć na wysokość plonów trzciny cukrowej i w konsekwencji na wolumen wytworzonego cukru.

(Źródło; FAMMU/FAPA).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij