Cukier w Londynie kosztuje powyżej 800 USD/tCUKIER W LONDYNIE ZNÓW POWYśEJ 800 USD/TKoniec pierwszego tygodnia lipca przyniósł dalsze podwyźki notowań cukru. W Londynie cukier biały podrożał do 817,2 USD/t, zyskując prawie 7 proc. - informuje FAPA/FAMMU na podstawie ICE, LIFFE, Reuters.W Nowym Jorku cukier surowy zaś wzrósł do 652,1 USD/t, drożejąc w ciągu ostatniego tygodnia o 1%. Powodem ostatnich wzrostów są obawy o wysokość produkcji cukru w Brazylii, która może być mniejsza niż oczekiwano ze względu na niekorzystne warunki pogodowe, które mogą negatywnie wpłynąć na wysokość plonów trzciny cukrowej i w konsekwencji na wolumen wytworzonego cukru.
(Źródło; FAMMU/FAPA).
pełna lista aktualności
|