Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Raport CIAA na temat konkurencyjności europejskiego przemysłu żywnościowego i napojów
Raport ten stanowi wkład CIAA do corocznego podsumowania realizacji strategii Lisbońskiej, która ma na celu doprowadzenie do tego, aby Unia Europejska stała się najbardziej konkurencyjną ekonomią.

Raport CIAA zawiera podsumowanie dotychczasowych postępów, a ponadto zawiera sugestie dotyczące działań, jakie koniecznie powinny zostać podjęte i które pozwolą sektorowi żywności i napojów wnieść wkład do realizacji agendy lisbońskiej.
Uzgodniono, iż należy się skoncentrować na czterech obszarach działań, którymi są: 
 - badania i innowacje, 
 - małe i średnie przedsiębiorstwa oraz ich potencjał biznesowy, 
 - reforma systemów socjalnych 
 - polityka energetyczna.

Europejski przemysł żywności i napojów popiera pomysł skupienia się na tych celach.

Pobierz raport


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij