Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Gołąbki kawalerskie – nowe danie gotowe od Delecty
Delecta rozbudowuje ofertę dań gotowych, wprowadzając na rynek Gołąbki kawalerskie w innowacyjnej formule „bez zawijania”. Oryginalna receptura mięsno-ryżowych kulek w sosie pomidorowym z kapustą, stanowi połączenie znanego, tradycyjnego smaku z atrakcyjną formą podania.

Klasyczne składniki gołąbków tj.: kapusta, mięsno-ryżowy farsz i sos pomidorowy w Gołąbkach kawalerskich Delecty występują w postaci delikatnych klopsików zanurzonych w sosie pomidorowym z kawałkami kapusty. Poręczna porcja pozwala szybko, nawet w polowych warunkach, przygotować pełnowartościowy obiad dla dwóch osób. Gołąbki bez zawijania wystarczy podgrzać.

Gołąbki, obok flaków, fasoli po bretońsku, pulpetów i klopsów należą do najbardziej popularnych i najczęściej kupowanych przez polskich konsumentów dań gotowych (5 wymienionych smaków stanowi aż 77% wartości rynku!). Nowe Gołąbki kawalerskie Delecty stanowią odpowiedź na potrzeby, zarówno, konsumentów – tradycjonalistów, przywiązanych do znanych smaków, jak i grupy poszukującej rynkowych nowinek.

Gołąbki kawalerskie są już dostępne w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji.

Pełny asortyment dań gotowych Delecty obejmuje 11 smaków, w tym najbardziej popularne: Flaki wołowe z warzywami, Flaki po zamojsku, Fasola po bretońsku czy Pulpety w sosie pomidorowym. Specjalnie dla dzieci Delecta poleca pulpeciki w łagodnych sosach: pomidorowym, o smaku kurkowym i śmietanowo-pomidorowym. Szczegóły oferty na www.delecta.pl

Producent: Rieber Foods Polska S.A. www.delecta.pl
Produkt: Gołąbki kawalerskie (490 g), EAN: 5900983011930
Sugerowana cena det.: 5,99 zł

Przepis na pyszne danie obiadowe z wykorzystaniem Gołąbków kawalerskich Delecta - Gołąbki kawalerskie + ziemniaczane puree

Składniki:

Przygotowanie:

1.        Ziemniaki umyj, obierz, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości w osolonej wodzie.
2.        Następnie odcedź i dokładnie odparuj ugotowane ziemniaki.
3.        Zagotuj mleko.
4.        Ziemniaki w garnku rozgnieć za pomocą tłuczka lub praski do ziemniaków. Postaw garnek na maleńkim gazie i dodaj masło.
5.        Dokładnie wymieszaj przy użyciu drewnianej łyżki, po czym nie przerywając energicznego mieszania, stopniowo dolewaj gorące mleko.
6.        Pod koniec mieszania dopraw masę solą, pietruszką, koperkiem i prażoną cebulką.
7.        Podgrzej gołąbki w garnku.
8.        Na talerzu umieść porcję puree a obok ułóż 3 gołąbki kawalerskie i polej je sosem.

 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij