Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Lody z brukselki?
Na nietuzinkowy pomysł wpadł jeden ze sprzedawców sklepu spożywczego z miejscowości Whitstable w hrabstwie Kent – aby zachęcić dzieci i młodzież, a także dorosłych do zjadania bardzo zdrowej, ale wręcz znienawidzonej brukselki wymyślił lody właśnie o brukselkowym smaku.

Opracował własną recepturę produkcji lodów – brukselkę dostarczają mu lokalni producenci, warzywo jest następnie karmelizowane, dodawane jest puree z kasztanów, zmielone, prażone kasztany oraz sok żurawinowy. Nowe lody pojawiły się w sprzedaży tuż przed Świętami Bożonarodzeniowymi, co do wyników sprzedaży oraz poziomu konsumpcji źródła na razie milczą.

(Źródło: FAMMU/FAPA, Fruit and Vegetable Markets)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij