Warsztaty szkoleniowe PFPŻ "Nowe przepisy dotyczące stosowania dodatków w żywności” - zgłoś się już dziś!Uprzejmie informujemy, że w dniu 18 września 2008 r. Stowarzyszenie "Polska Federacja Producentów Żywności" organizuje warsztaty szkoleniowe dotyczące praktycznego podejścia do nowych przepisów odnoszących się do stosowania dodatków do żywności - aromatów, substancji dodatkowych (w tym barwników), enzymów. Warsztaty odbędą się w siedzibie PFPŻ przy ul. Chałubińskiego 8 w Warszawie (lokalizacja w pobliżu dworca centralnego PKP).Pakiet legislacyjny przyjęty przez Parlament Europejski w dniu 8 lipca br. ujednolica i zmienia dotychczasowe wymagania wspólnotowe związane ze stosowaniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów oraz upraszcza i ustanawia jednolitą procedurę udzielania zezwoleń na ich stosowanie na rynku europejskim. Z tego względu dokładne informacje o zmianach prawnych są niezmiernie istotne dla producentów żywności.
Uczestnicy warsztatów będą mogli zapoznać się ze zmianami, do których musi dostosować się przemysł spożywczy, zarówno w aspekcie podawania informacji na opakowaniach jak i w zakresie stosowania konkretnych dodatków, uwzględniając ustanowione okresy przejściowe.
Warsztaty szkoleniowe poprowadzi Pani Joanna Gajda-Wyrębek z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny, która jest ekspertem z zakresu tematyki dodatków do żywności.
W czasie warsztatów można na bieżąco zadawać pytania i prowadzić dyskusje dotyczące omawianych zagadnień w celu wyjaśnienia wszelkich wątpliwości.
Warsztaty odbędą się w dniu 18 września 2008 r. w Warszawie przy ul. Chałubińskiego 8. Ilość miejsc jest ograniczona.
Osoby zainteresowane udziałem prosimy o wypełnienie załączonego formularza uczestnictwa i odesłanie go faksem do biura Stowarzyszenia (+48 22 830 70 56) lub w formie elektronicznej (e-mail: biuro@pfpz.pl), najpóźniej do 5 września 2008 r.
W załączeniu przekazujemy program warsztatów oraz formularz zgłoszeniowy.
Zapraszamy do udziału.
Biuro PFPŻ
pełna lista aktualności
|