Zaproszenie do udziału w IV edycji Programu Liderzy Jakości Żywności 2007Liderzy Jakości Żywności to pozarządowy program, promujący przedsiębiorstwa, które w swojej działalności kładą nacisk na markę i bezpieczeństwo wytwarzanych produktów. Stanowi on wspólny projekt redakcji miesięcznika "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności", Biura Promocji Jakości oraz środowisk propagujących wysoką jakość i sprawujących nadzór nad bezpieczeństwem żywności.
Gala, na której wręczone zostaną Laureatom statuetki Lidera Jakości Żywności odbędzie się podczas targów EuroHiPeCo 2007 (więcej o EuroHiPeCo 2007: http://www.euro-hipeco.pl). Realizację Programu nadzoruje Kapituła Godła złożona z wybitnych naukowców i specjalistów w dziedzinie żywienia oraz międzynarodowego prawa i systemów jakości.
Przewodniczącym Kapituły Godła jest prof. dr hab. Bolesław Wojtoń (Państwowy Instytut Weterynaryjny w Puławach); a w Kapitule zasiadają: dr Maria Andrzej Faliński (Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji); Andrzej Gantner (Stowarzyszenie "Polska Federacja Producentów Żywności") prof. dr hab. Jan Krzysztof Ludwicki (Państwowy Zakład Higieny); dr n. med. Lucjan Szponar (Instytut Żywności i Żywienia); red. Tadeusz Wojciechowski („Bezpieczeństwo i Higiena Żywności") oraz Wojciech Zabagło (Polska Federacja Pest Control). Program objęty jest patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Z roku na rok wzbudza on coraz większe zainteresowanie wśród producentów i firm związanych z branżą spożywczą oraz wśród konsumentów. Tym samym rośnie liczba przedsiębiorstw chcących promować wysoką jakość żywności, spełniającej wysokie wymagania zdrowotne i jakościowe. Zgłoś swoją firmę do IV edycji Programu Liderzy Jakości Żywności i dołącz do grona przedsiębiorstw pracujących zgodnie z regułami międzynarodowych systemów jakości.
Więcej informacji znajdziecie Państwo na stronie internetowej www.bpj.com.pl
pełna lista aktualności
|