Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Pomysł na… RATATUJ z mięsem mielonym, czyli letni posiłek pełen warzyw
Kiedy temperatura gwałtownie rośnie, a słońce świeci niemal w zenicie, konsumenci częściej sięgają po świeże składniki do przyrządzania posiłków. Dlatego też marka WINIARY proponuje na ciepłe dni pełną warzyw zapiekankę Pomysł na… RATATUJ z mięsem mielonym. Obiad przygotowany z jego wykorzystaniem pysznie smakuje i ciekawie wygląda. Jest to także świetny sposób na przekonanie do warzyw wszystkich członków rodziny, nawet tych najmłodszych.

Inspiracją dla nowego produktu była francuska zapiekanka ratatouille, czyli po polsku „ratatuj”. Nasz Pomysł na… RATATUJ został wzbogacony o mięso mielone, jednocześnie stając się pełnowartościowym obiadem. Podstawę dania stanowi często jedzona przez Polaków w okresie letnim cukinia, a także papryka i pomidory. Warto pamiętać o nich szczególnie latem, kiedy to zakupy świeżych produktów są prostsze niż w pozostałej części roku.

Przy okazji zbliżających się wakacji rośnie nie tylko ilość sprzedawanych warzyw i owoców, ale też moda na potrawy, bazujące właśnie na takich składnikach. Obecny rynek nie oferuje ich zbyt wiele, stąd nowy produkt WINIARY Pomysł na… RATATUJ idealnie wypełnia tę lukę, odpowiadając na zmieniające się pod wpływem pór roku potrzeby konsumentów. Koszyk zakupowy typowej Pani domu nabiera w czasie lata kolorów, dzięki większej ilości warzyw i owoców. Konsumentki chętniej wkładają do niego soczyste warzywa i owoce. Ze względu na dużą zawartość wody nie dostarczają one wielu kalorii, za to świetnie nawadniają organizm, co jest szczególnie ważne przy wysokich temperaturach. Ponadto warzywa zapewniają cenny dla diety błonnik, a jednocześnie są lekkie i dodają witalności by podejmować wakacyjne wyzwania. – wyjaśnia Agnieszka Piskała, Specjalista ds. Żywienia Nestlé Polska.

Pomysł na... RATATUJ to danie, które w pełni wykorzystuje potencjał popularnych w czasie lata warzyw. Do tego bardzo łatwo je przyrządzić. Wystarczy podsmażyć mięso, dodać do niego pokrojone w kostkę cukinię i paprykę, a następnie dolać Pomysł na... RATATUJ rozprowadzony w 200 ml zimnej wody. Jeszcze tylko posiekane pomidory, ser na górę i całość wstawiamy na 20 minut do piekarnika nastawionego na 200 stopni. Gotowe! Taki obiad można też zrobić wcześniej i tuż przed podaniem wstawić na chwilę do gorącego piekarnika.

Opracowując recepturę Pomysłu na… RATATUJ z mięsem mielonym zależało nam, by Konsumenci mogli przygotować pożywny posiłek, zachęcający dzieci do jedzenia warzyw. Przy okazji chcieliśmy wykorzystać składniki, które z łatwością można znaleźć w każdym sklepie, czy na straganie w Polsce. - mówi Agata Balcerowska, Product Group Manager marki WINIARY i dodaje - Detalistom polecamy, aby nowe produkty WINIARY układać w pobliżu półek z warzywami, które Konsumenci będą chcieli kupować od razu w tym samym miejscu sprzedaży co produkt główny, czyli Pomysł na…RATATUJ z mięsem mielonym.

Pomysł na… RATATUJ z mięsem mielonym nie zawiera dodatku sztucznych barwników, konserwantów, ani glutaminianu sodu. Sugerowana cena produktu w ekonomicznym opakowaniu 43g to 2,60 PLN.

Informacje handlowe

 

Produkt na półce –  od 29 marca
Sugerowana cena jednego opakowania (43 g) –  2,60 zł
Masa jednostkowa oraz waga brutto kartonu wysyłkowego – 43 g oraz  1,315 kg
Ilość sztuk w kartonie oraz kartonów w kartonie wysyłkowym –  25  oraz  1  
Ilość warstw na palecie oraz kartonów wysyłkowych na palecie –  6 oraz  20
Wymiary opakowania jednostkowego (w mm), wysokość x szerokość x długość – 160x127x9 

Informacje marketingowe

 

RESUME aktywności promocyjnych: TV, POS, Print (prasa konsumencka, prasa handlowa), Internet
TV – agencja reklamowa: Legend Group
TV –  zakup mediów: Mediaedge
POS – agencja przygotowująca materiały:  Albedo
PR – Eskadra PUBLICA

 

WINIARY to marka, która od 70-ciu lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują nowoczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele, czy budynie – w sumie ponad 200 różnych wyrobów kulinarnych WINIARY, które w szybki i prosty sposób pozwalają przyrządzić domowy posiłek.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij