Finał III edycji Programu Liderzy Jakości ŻywnościW dniu 16.09.2006 r. podczas Targów Polagra-Food odbył się finał III edycji Programu Liderzy Jakości Żywności pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, organizowany przez Biuro Promocji Jakości Sp. z o.o.Podczas uroczystej Gali statuetki Godła Liderzy Jakości Żywności nagrodzonym firmom wręczyli: wicepremier, minister rolnictwa i rozwoju wsi Pan Andrzej Lepper, przewodniczący Kapituły Godła Liderzy Jakości Żywności prof. dr hab. Bolesław Wojtoń oraz prezes zarządu Biura Promocji Jakości Sp. z o.o. Tadeusz Wojciechowski. "Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wspiera tą inicjatywę, ponieważ Liderzy Jakości Żywności to najważniejszy Program promujący wysoką jakość firm produkujących żywność" - powiedział wicepremier Andrzej Lepper. Wśród zaproszonych gości na Gali znaleźli się europarlamentarzyści, ministrowie, m.in. minister rolnictwa Republiki Słowackiej - Miroslav Jureňa, minister pracy i polityki społecznej - Anna Kalata, ambasadorowie m.in. ambasador Republiki Słowackiej František Ružička oraz delegacja Nigerii, na której czele stał Tunde O. Ajisomo.
Tegoroczni laureaci Programu Liderzy Jakości Żywności to : 1. AGRO-HANDEL Sp. z o.o. 2. DANONE Sp. z o.o FABRYKA W BIERUNIU 3. DANONE Sp. z o.o FABRYKA W WARSZAWIE 4. „DEGA” ZAKŁAD PRACY CHRONIONEJ Sp. z o.o 5. DROSED S.A. 6. EUREST POLAND Sp. z o.o. 7. GRUPA ANIMEX Sp. z o.o. MORLINY 8. OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA W GŁUBCZYCACH 9. PRZEDSIĘBIORSTWO PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO "POLESIE" Sp. z o.o. 10. PŁOCKIE ZAKŁADY DROBIARSKIE „SADROB” S.A. 11. PRIME FOOD Sp. z o.o. 12. RIEBER FOODS POLSKA S.A. ZAKŁAD PRODUKCYJNY KING OSCAR 13. WIELKOPOLSKA WYTWÓRNIA ŻYWNOŚCI "PROFI" S.A. 14. WYTWÓRNIA MAKARONU DOMOWEGO „POL-MAK” Sp. z o.o. 15. ZAKŁAD DROBIARSKI „DROBIMEX” Sp. z o.o. 16. ZAKŁADY MIĘSNE ANDRZEJ BYSTRY 17. ZAKŁADY MIĘSNE NIEBIESZCZAŃSCY Sp. J.
Podobnie jak w latach ubiegłych, komitet redakcyjny miesięcznika "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności" przyznał tytuł Honorowego Lidera Jakości Żywności 2006 osobom szczególnie zasłużonym: - Andrzejowi Lepperowi w uznaniu zasług dla polskiego przemysłu rolno – żywnościowego, - prof. dr hab. Bolesławowi Wojtoniowi za wkład w rozwój nauki w dziedzinie higieny żywności, - Andrzejowi Gantnerowi za wkład w tworzenie warunków dla efektywnego rozwoju sektora żywnościowego w Polsce.
pełna lista aktualności
|