Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
RPA: Produkcja cukru w sezonie 2010/11 mniejsza o 10 proc.
Związek producentów cukru w RPA obniżył nieznacznie swoją prognozę zbiorów trzciny cukrowej i produkcji cukru w sezonie 2010/11. Związek szacuje, że zbiory wyniosą 16,43 mln ton (wobec 16,866 mln ton prognozowanych wcześniej) - informuje FAMMU/FAPA.

Produkcja cukru ma zaś wynieść 1,964 mln ton (wobec 1,998 mln ton). Oznacza to spadek wolumenu wytworzonego cukru o 10%. W sezonie
2009/10 wyprodukowano w RPA 2,18 mln ton cukru. Spadek jego produkcji to efekt suszy, która negatywnie wpłynęła na zbiory trzciny cukrowej.

(Źródło: FAMMU/FAPA)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij