Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie zaprasza na studia podyplomowe:BEZPIECZEŃSTWO, HIGIENA ŻYWNOŚCI I JAKOŚĆ W ŁAŃCUCHU ŻYWNOŚCIOWYM.
Uwaga: Trwa rekrutacja na kolejną edycję studiów. Rozpoczęcie luty 2011.
Zapraszamy do składania dokumentów.Wykaz dokumentów: podanie, kwestionariusz osobowy, odpis lub poświadczoną przez uczelnię kopię dyplomu ukończenia studiów wyższych, jedno zdjęcie zgodne z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dokumentów tożsamości, kserokopię dowodu osobistego lub paszportu.
Wydajemy
1. Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych;
2. Zaświadczenie szkolenia Specjalisty ds. HACCP;
3. Zaświadczenia szkolenia Audytorów HACCP.
Charakterystyka: Studia specjalnie zaprojektowane dla osób nadzorujących bezpieczeństwo zdrowotne żywności. Zdobyta wiedza będzie pomocna w pełnieniu obowiązków służbowych i podniesie kwalifikacje pracowników. Wykładowcy:
Wybitni specjaliści z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności, higieny, technologii, mikrobiologii żywności z SGGW w Warszawie, Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie i Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.
Program: podstawy technologii żywności, towaroznawstwo żywności, higiena żywności, jakość żywności w łańcuchu żywnościowym, mikrobiologia żywności, zanieczyszczenia fizyczne żywności, toksykologia żywności, GHP, GMP, GLP, ochrona konsumenta na rynku żywności w świetle prawa żywnościowego, system HACCP, wdrażanie GHP, GMP i HACCP do zakładu, podstawy żywienia i dietetyka, metody utrwalania i przechowywania żywności, projektowanie zakładu i linii technologicznych w aspekcie higienicznym, ocena jakości żywności, systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności, audyt systemu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego, analiza ryzyka, analiza ryzyka – dokumentowanie.
Program studiów obejmuje 170 godzin dydaktycznych i jest zrealizowany w czasie 12 dwudniowych zjazdów sobotnio-niedzielnych. Metody nauczania: wykłady, ćwiczenia laboratoryjne oraz zajęcia warsztatowe. Kierownik studiów: Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska. Sekretarz studiów: Dr inż. Joanna Trafiałek. Czas trwania studiów: 2 semestry. Opłata: 4800 zł za dwa semestry. Miejsce składania dokumentów: budynek 32, pokój 2071 lub listem poleconym na ww. adres.
Zapraszam serdecznie
Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska
pełna lista aktualności
|