Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Może zabraknąć żywności na świecie - ostrzegają naukowcy
Zmiany klimatyczne na świecie mogą zagrozić zapylaniu roślin przez owady, a to może niekorzystnie wpłynąć na produkcję żywności. Są to najnowsze wyniki badań przedstawione przez międzynarodową grupę naukowców - informuje Onet.pl, powołując się na serwis internetowy dziennika "USA Today".

W innym raporcie, który przedstawiono w Sztokholmie, naukowcy przestrzegają przed niebezpieczeństwem wynikającym z nierównomiernego rozkładu opadów - informuje Onet. To również może wpłynąć na ilość produkowanej żywności. Jako przykład nieprzewidywalności opadów, związanych ze zmianami klimatu, podano tegoroczne susze w Rosji i w tym samym czasie powodzie w Pakistanie.

(Źródło: onet.pl)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij