Szkolenie „ Mikrobiologia dla nie-mikrobiologów”Firma J.S.HAMILTON POLAND LTD. zaprasza technologów i pracowników służb kontroli jakości , do udziału w szkoleniu pt. " Mikrobiologia dla nie-mikrobiologów” organizowanym w dniu 3 września 2010 roku w Centrum Finansowo Bankowym „ Nowy Świat” w Warszawie .Konferencja poświęcona będzie następującym zagadnieniom:
Podstawowe grupy drobnoustrojów w żywności. Metabolizm, fizjologia, zachowanie się drobnoustrojów. Rodzaje żywności i zagrożenia mikrobiologiczne. Konsekwencje rozwoju drobnoustrojów w żywności. Zmiany organoleptyczne, zainfekowanie toksyczne, pozostałości metabolitów i ich wpływ na żywność. Procesy technologiczne a likwidacja drobnoustrojów i ich toksyn. Nowe metody i środki utrwalania żywności. Metody identyfikacji i ilościowego oznaczania drobnoustrojów. Porównanie metod klasycznych oraz szybkich metod opartych na technice PCR – system BAX i TEMPO.
Wiedzą na wymienione zagadnienia podzielą się z Państwem dr Halina Ścieżyńska z Państwowego Zakładu Higieny w Warszawie oraz Ewa Brzezicka z Laboratorium J.S.Hamilton Poland Ltd. w Gdyni.
zczegółowy program, formularz zgłoszeniowy oraz więcej informacji o szkoleniu dostępne na stronie www.hamilton.com.pl
pełna lista aktualności
|