Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Polskie jedzenie podbije Chiny?
Chiński rynek, na który różnymi sposobami, z większym lub mniejszym skutkiem, próbuje dostać się wiele polskich firm, wkrótce stanie otworem dla grupy producentów żywności z naszego kraju - informuje Puls Biznesu.

Stanie się tak dzięki planowanemu na przełom września i października otwarciu wielkiego 40-hektarowego centrum logistycznego Xi Jiao International w Szanghaju, w którym firmy będą mieć możliwość prowadzenia stałej ekspozycji promującej produkty spożywcze.

Będą one mogły uzyskać tam także pomoc w załatwieniu różnych formalności związanych ze sprzedażą na rynku chińskim, a także skorzystać z zaplecza bankowego, magazynowego i pomocy w dystrybucji towarów.

Polskie firmy spożywcze zostały zaproszone do przygotowania stałej ekspozycji towarów na powierzchni 185 mkw. w jednym z pawilonów centrum. Zmieści się ich tam kilkanaście.

(Źródło: Puls Biznesu, PAP)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij