Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Kim jesteśmy > Rada Naukowa przy PFPŻ ZP > Działania Rady Naukowej PFPŻ ZP > Program grantowy PFPŻ ZP w roku akademickim 2014/2015

Rada Naukowa przy PFPŻ ZP
Statut PFPŻ
Zareklamuj się
Misja związku
Korzyści
Komisje
Struktura
Członkowie
Biuro zarządu
Dołącz do nas
Program grantowy PFPŻ ZP w roku akademickim 2014/2015
Program grantowy PFPŻ ZP skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.

Celem programu jest promocja prac badawczych prowadzonych w obszarze żywności i żywienia, mających praktyczne znaczenie dla przemysłu żywnościowego. 


W ramach programu wyłonione zostaną trzy projekty badawcze, których autorom zostaną przyznane granty – każdy  na łączną kwotę do ośmiu tysięcy zł netto, z przeznaczeniem na realizację projektu.

Adresatami programu grantowego są w szczególności doktoranci kierunków:

  • bezpieczeństwo i jakość żywności,
  • nauki konsumenckie,
  • technologia żywności,
  • towaroznawstwo żywności oraz
  • żywienie człowieka.

 

O przyznanie grantu mogą ubiegać się doktoranci ośrodków naukowych, które podpiszą z PFPŻ ZP porozumienia w tym zakresie.

Zasady aplikowania określone są w regulaminie (do pobrania).

 

Termin nadsyłania aplikacji upływa 31 grudnia 2014 r.

 

Nadesłane dokumenty konkursowe opiniuje Komisja stypendialna, w skład której wchodzą przedstawiciele Zarządu PFPŻ oraz członkowie Rady Naukowej przy PFPŻ.


Komisja Konkursowa dokona oceny nadesłanych projektów w terminie do dnia 28 lutego 2015 r. W terminie do dnia 15 marca 2015 r. nastąpi ogłoszenie wyników Programu, natomiast wsparcie finansowe wyłonionych projektów badawczych rozpocznie się niezwłocznie po opublikowaniu wyników konkursu (nie wcześniej jednak, niż od momentu otwarcia przewodu doktorskiego) i trwać będzie do 20 miesięcy.

 

Serdecznie zachęcamy do przystąpienia do Programu, który przyczynia się do zacieśnienia współpracy pomiędzy polskimi uczelniami, a biznesem spożywczym. 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij