Webinary: Pracodawco - kształcimy dla Ciebie. Dobre praktyki współpracy instytucji edukacji i biznesu
Zapraszamy na cykl webinarów: Pracodawco - kształcimy dla Ciebie. Dobre praktyki współpracy instytucji edukacji i biznesu!
Wydarzenia organizowane są jest w ramach projektu "Sektorowa Rada ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości", którego liderem jest Polska Federacja Producentów Żywności. Zapraszamy do zapisów!
Data | Godzina | Województwo | Link do rejestracji |
18.11.2022. | 8:30 | mazowieckie | |
18.11.2022. | 11:30 | wielkopolskie | |
21.11.2022. | 8:30 | lubelskie | |
21.11.2022. | 11:30 | warmińsko-mazurskie | |
22.11.2022. | 8:30 | zachodniopomorskie | |
22.11.2022. | 11:30 | podlaskie | |
23.11.2022. | 8:30 | dolnośląskie | |
23.11.2022. | 11:30 | pomorskie | |
24.11.2022. | 8:30 | łódzkie | |
24.11.2022. | 11:30 | kujawsko-pomorskie | |
25.11.2022. | 8:30 | podkarpackie | |
25.11.2022. | 11:30 | małopolskie | |
28.11.2022. | 8:30 | lubuskie | |
28.11.2022. | 11:30 | śląskie | |
29.11.2022. | 8:30 | świętokrzyskie | |
29.11.2022. | 11:30 | opolskie |
Program dla webinariów rozpoczynających się od 08:30
- 8.30 – 8.45 – Powitanie uczestników „Sektorowa Rada ds. kompetencji sektor żywności wysokiej jakości – idee, istota działania” – prelegent: Animator Rady prof. Krystyna Gutkowska
- 8.45 – 9.00 – Wprowadzanie: Sektor żywności wysokiej jakości – istota branży – prelegent: Przewodniczący Rady Andrzej Gantner.
- 9.00 – 9.45 – Kształcenie XXI wieku a potrzeby rynku pracy – cele, wyzwania, rozwój – prelegent: prof. dr hab. Dominika Guzek/ dr hab. Dominika Głąbska, prof. SGGW
- 9.45 – 10.00 – Przerwa
- 10.00 – 10.45 – Istota kształcenia praktycznego/dualnego dla pracodawców. Jak kształtować umiejętności praktyczne wśród przyszłych i obecnych pracowników sektora – prelegent: dr hab. Andrzej Półtorak, prof. SGGW/ dr inż. Magdalena Zalewska
- 10.45 – 11.30 – Dobre praktyki we współpracy szkół z pracodawcami – perspektywa placówek edukacyjnych – prelegent: dr hab. Dominika Głąbska, prof. SGGW/ prof. dr hab. Dominika Guzek
- 11.30 – 11.45 – Przerwa
- 11.45 – 12.30 – Dobre praktyki we współpracy szkół z pracodawcami – perspektywa pracodawców – prelegent: dr inż. Barbara Groele
Program dla webinariów rozpoczynających się od 11:30
- 11.30 – 11.45 – Powitanie uczestników „Sektorowa Rada ds. kompetencji sektor żywności wysokiej jakości – idee, istota działania” – prelegent: Animator Rady prof. Krystyna Gutkowska
- 11.45 – 12.00 – Wprowadzanie: Sektor żywności wysokiej jakości – istota branży – prelegent: Przewodniczący Rady Andrzej Gantner.
- 12.00 – 12.45 – Kształcenie XXI wieku a potrzeby rynku pracy – cele, wyzwania, rozwój – prelegent: prof. dr hab. Dominika Guzek/ dr hab. Dominika Głąbska, prof. SGGW
- 12.45 – 13.00 – Przerwa
- 13.00 – 13.45 – Istota kształcenia praktycznego/dualnego dla pracodawców. Jak kształtować umiejętności praktyczne wśród przyszłych i obecnych pracowników sektora – prelegent: dr hab. Andrzej Półtorak, prof. SGGW/ dr inż. Magdalena Zalewska
- 13.45 – 14.30 – Dobre praktyki we współpracy szkół z pracodawcami – perspektywa placówek edukacyjnych – prelegent: dr hab. Dominika Głąbska, prof. SGGW/ prof. dr hab. Dominika Guzek
- 14.30 – 14.45 – Przerwa
- 14.45 – 15.30 – Dobre praktyki we współpracy szkół z pracodawcami – perspektywa pracodawców – prelegent: dr inż. Barbara Groele