Akademia Prawa Żywnościowego, 25-26 maja 2022 r.

Kwartalnik Food-Lex oraz Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zapraszają do udziału w Akademii Prawa Żywnościowego, która odbędzie się w dniach 25-26 maja 2022 r. w formule stacjonarnej i on-line.

W programie:

  • Nieuczciwe praktyki handlowe w kontekście jakości i bezpieczeństwa żywności
  • Zmiana ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz niektórych innych ustaw – nowe uprawnienia IJHARS, konsekwencje dla przedsiębiorców
  • Ocena sensoryczna jakość żywności – znaczenie i rola w świetle obowiązujących przepisów
  • Eko-projektowanie opakowań jako wyzwanie strategii „Zielony Ład” w aspekcie jakości i bezpieczeństwa żywności
  • Zanieczyszczenia żywności pochodzące z opakowań – prace legislacyjne. Kwestie istotne dla producentów żywności
  • Sankcje karne w obszarze jakości i bezpieczeństwa żywności – ostatnie zmiany przepisów, orzecznictwo
  • Ustalanie wartości odżywczej produktów – najczęściej popełniane błędy
  • Nasiona Chia w żywności
  • Trwałość wyrobów spożywczych w kontekście możliwości przekazywania ich na cele charytatywne. Praktyka i prawo
  • Standaryzacja procesów gwarantem wysokiej jakości – zastosowanie narzędzi lean management w budowaniu efektywnych
  • Stosowanie substancji dodatkowych w praktyce - interpretacje obowiązujących przepisów

 

Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!

 

Informacja na temat konferencji na stronie>>>


Zapraszamy do udziału! 


Kontakt:

Monika Jonczak - dyrektor ds. marketingu

e-mail: m.jonczak@pfpz.pl

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

ul. Cybernetyki 19B

02-677 Warszawa

M:+ 48 604 143 104