Akademia Prawa Żywnościowego, 25-26 maja 2022 r.
Kwartalnik Food-Lex oraz Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zapraszają do udziału w Akademii Prawa Żywnościowego, która odbędzie się w dniach 25-26 maja 2022 r. w formule stacjonarnej i on-line.
W programie:
- Nieuczciwe praktyki handlowe w kontekście jakości i bezpieczeństwa żywności
- Zmiana ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz niektórych innych ustaw – nowe uprawnienia IJHARS, konsekwencje dla przedsiębiorców
- Ocena sensoryczna jakość żywności – znaczenie i rola w świetle obowiązujących przepisów
- Eko-projektowanie opakowań jako wyzwanie strategii „Zielony Ład” w aspekcie jakości i bezpieczeństwa żywności
- Zanieczyszczenia żywności pochodzące z opakowań – prace legislacyjne. Kwestie istotne dla producentów żywności
- Sankcje karne w obszarze jakości i bezpieczeństwa żywności – ostatnie zmiany przepisów, orzecznictwo
- Ustalanie wartości odżywczej produktów – najczęściej popełniane błędy
- Nasiona Chia w żywności
- Trwałość wyrobów spożywczych w kontekście możliwości przekazywania ich na cele charytatywne. Praktyka i prawo
- Standaryzacja procesów gwarantem wysokiej jakości – zastosowanie narzędzi lean management w budowaniu efektywnych
- Stosowanie substancji dodatkowych w praktyce - interpretacje obowiązujących przepisów
Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!
Informacja na temat konferencji na stronie>>>
Zapraszamy do udziału!
Kontakt:
Monika Jonczak - dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Cybernetyki 19B
02-677 Warszawa
M:+ 48 604 143 104