| 
 Program stypendialny PFPŻ ZP był skierowany do studentów stacjonarnych studiów magisterskich i
doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych,
realizujących prace dyplomowe w
jednym z następujących obszarów tematycznych: - żywienie człowieka;
 - nauki konsumenckie;
 - technologia żywności;
 - towaroznawstwo żywności.
 
  Oceny prac dokonała Komisja stypendialna, w skład której weszli przedstawiciele
Rady Naukowej PFPŻ ZP oraz członkowie Zarządu PFPŻ ZP. Przy ocenie prac, Komisja stypendialna brała pod uwagę następujące kryteria:
 
 1.
Wnioski magisterskie: 
- ocena
końcowa na dyplomie inżynierskim (licencjackim)
 - ocena
końcowa pracy dyplomowej
  - ocena
prezentacji założeń pracy magisterskiej
 - ocena
znaczenia pracy magisterskiej dla przemysłu spożywczego.
   
2.
Wnioski doktoranckie: 
- ocena
końcowa na dyplomie magisterskim
 - ocena
końcowa pracy magisterskiej
 - ocena
dorobku naukowego i zawodowego kandydata
 - ocena
prezentacji założeń rozprawy doktorskiej
 - ocena
znaczenia rozprawy doktorskiej dla przemysłu spożywczego 
   
W wyniku postępowania Konkursowego, na podstawie uzyskanych ilości punktów Komisja stypendialna wyłoniła 3 prace 
magisterskie oraz 2 doktorskie, których autorom przyznano stypendia PFPŻ
 ZP.
    Tytuły
wyróżnionych rozpraw doktorskich:
  1.
"Badanie porównawcze i ocena przydatności, skuteczności wybranych metod
chemicznych, fizycznych i "szybkich" testów do analizy i kontroli
tłuszczów i olejów używanych do smażenia" - praca realizowana w Szkole
Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie – Pani Anna Domenech
  2.
"Wykorzystanie wybranych surowców roślinnych do produkcji żywności o
ukierunkowanych walorach prozdrowotnych" - praca realizowana na
Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu – Pani Mirosława Teleszko
 
  Tytuły
wyróżnionych prac magisterskich:
  1.
"Zastosowanie ultradźwięków jako metody obróbki wstępnej przed różnymi
procesami technologicznymi" - praca realizowana w Szkole Głównej
Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie – Pani Aleksandra Fijałkowska
  2.
"Porównanie składu frakcyjnego błonnika oraz innych substancji
biochemicznych w wybranych frakcjach mąki z przemiału ziarna poddanego
wstępnemu obłuszczeniu i ziarna obłuskiwanego" - praca realizowana na
Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu - Magdalena Chełczyńska
  3.
"Koncepcja wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności według
normy ISO 22000 w przedsiębiorstwie branży mięsnej - praca realizowana na
Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie – Pani Ilona Biczewska
  
    	 |