Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Działania > Seminaria i Konferencje > Archiwum: > Bezpieczeństwo żywności w rozszerzonej UE - 2004

Seminaria i Konferencje
Archiwum:
Aktualności
Współpraca krajowa
Współpraca międzynarodowa
Publikacje
4 marca 2004, Seminarium BSP "Bezpieczeństwo Żywności w rozszerzonej Unii Europejskiej"

4 marca 2004 odbyło się seminarium dla uczestników projektu „Bezpieczeństwo żywności w rozszerzonej Unii Europejskiej”, stanowiące oficjalne rozpoczęcie projektu Business Suport Program, który PFPŻ realizuje we współpracy z Konfederacją Przemysłu Żywności i Napojów UE (CIAA). Dotychczas PFPŻ wyselekcjonowało ok. 120 polskich firm branży mięsnej, mleczarskiej i owocowo-warzywnej, które mogą otrzymać pomoc techniczną w zakresie podnoszenia standardów bezpieczeństwa żywności: wdrażania dobrych praktyk higienicznych i systemu HACCP. W ramach projektu eksperci wybrani przez PFPŻ odwiedzą każdą z firm, dokonają przeglądu funkcjonującego
systemu, wraz z kierownictwem opracują plan działań. W seminarium, uczestniczyło ok. 120 przedstawicieli firm oraz eksperci krajowi i unijni, min. Giorgio Bosetti – szef projektu.

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij