Intensywne prace Komitetów Komisji Kodeksu żywnościowego FAO/WHO
Spotkania obu komitetów odgrywają kluczową rolę w opracowywaniu norm i wytycznych dotyczących zanieczyszczeń żywnościowych oraz substancji dodatkowych, mających na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności dla wszystkich konsumentów na całym świecie.
Współpraca międzynarodowa i zaangażowanie ekspertów z różnych dziedzin są kluczowe dla skutecznego podejmowania wyzwań związanych z bezpieczeństwem żywności w dynamicznym i zmiennym środowisku globalnym
Polecamy artykuł "Intensywne prace Komitetów Komisji Kodeksu żywnościowego FAO/WHO", który dla czytelników "Food-Lex" przygotowały Joanna Maryniak-Szpilarska, Małgorzata Kłak-Sionkowska – Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
W artykule:
- 17. sesja Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO do spraw zanieczyszczeń Żywności
- 54. Sesja Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO do spraw Substancji Dodatkowych do Żywnosci
Kwartalnik "Food-Lex" nr 2/2024:
https://www.food-lex.pl/kwartalnik-food-lex-15435