Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > Działania > Publikacje > Kwartalnik "Food-Lex"

Seminaria i Konferencje
Aktualności
Współpraca krajowa
Współpraca międzynarodowa
Publikacje
Kwartalnik "Food-Lex"

„Food-Lex” jest jedynym specjalistycznym kwartalnikiem w pełni poświęconym tematyce prawa żywnościowego, wydawanym przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców od końca 2012 r. Tworzony jest przez ekspertów i praktyków dla wszystkich, którzy w codziennej pracy muszą dbać o całkowitą zgodność prowadzonej działalności z przepisami prawa żywnościowego. Błędy w tym obszarze niosą w sobie olbrzymie ryzyko poważnych problemów, które podważyć mogą pozycję firmy na rynku, a dla zarządów firm mogą oznaczać wysokie kary finansowe, a nawet kary pozbawienia wolności. Prawo żywnościowe należy do najbardziej skomplikowanych obszarów legislacji obowiązującej przedsiębiorców, jednakże jego nieznajomość nie stanowi okoliczności łagodzącej dla organów urzędowej kontroli żywności.

 

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom firm żywnościowych i działając na rzecz ograniczenia ryzyka prowadzenia działalności gospodarczej w sektorze produkcji żywności stworzyliśmy kwartalnik, który przede wszystkim koncentruje się na praktycznej stronie stosowania prawa. Jest to podręczne kompendium wiedzy o najnowszych przepisach, ich interpretacji, zmianach, wdrożeniu i stosowaniu w produkcji żywności. Swoją wiedzą dzielą się z Państwem najlepsi specjaliści wywodzący się zarówno z działów legislacyjnych przedsiębiorstw żywnościowych, jak i kancelarii prawnych, instytucji kontrolnych oraz instytucji naukowych.

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij