„Food-Lex” jest jedynym specjalistycznym kwartalnikiem w pełni
poświęconym tematyce prawa żywnościowego, wydawanym przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców od końca 2012 r. Tworzony jest przez ekspertów
i praktyków dla wszystkich, którzy w codziennej pracy muszą dbać o całkowitą
zgodność prowadzonej działalności z przepisami prawa żywnościowego. Błędy
w tym obszarze niosą w sobie olbrzymie ryzyko poważnych problemów, które
podważyć mogą pozycję firmy na rynku, a dla zarządów firm mogą oznaczać wysokie
kary finansowe, a nawet kary pozbawienia wolności. Prawo żywnościowe
należy do najbardziej skomplikowanych obszarów legislacji
obowiązującej przedsiębiorców, jednakże jego nieznajomość nie stanowi
okoliczności łagodzącej dla organów urzędowej kontroli żywności.
Wychodząc
naprzeciw oczekiwaniom firm żywnościowych i działając na rzecz ograniczenia
ryzyka prowadzenia działalności gospodarczej w sektorze produkcji żywności
stworzyliśmy kwartalnik, który przede wszystkim koncentruje się na
praktycznej stronie stosowania prawa. Jest to podręczne kompendium wiedzy
o najnowszych przepisach, ich interpretacji, zmianach, wdrożeniu i
stosowaniu w produkcji żywności. Swoją wiedzą dzielą się z Państwem najlepsi
specjaliści wywodzący się zarówno z działów legislacyjnych przedsiębiorstw
żywnościowych, jak i kancelarii prawnych, instytucji kontrolnych oraz
instytucji naukowych.
|