"Food-Lex" nr 4/2021 już jest!
W najnowszym wydaniu Kwartalnika najlepsi eksperci informują o:
- zmianach i nowych wyzwaniach w obszarze żywności i żywienia wywołanych pandemią COVID-19
- nowych regulacjach prawnych w zakresie ochrony konsumentów - podwójna jakość produktów
- kryteriach mikrobiologicznych - rozporządzenie UE 2073/2005 - co, kiedy, dlaczego?
- wybranych działaniach komitetów Komisji Kodeksu Żywnościowego w 2021 r.
- wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością
- reklamach, promocjach, akcjach marketingowych prowadzonych przez producentów żywności
- prawnych uwarunkowaniach poboru wód do celów produkcji artykułów spożywczych
- projekcie nowego systemu gospodarki odpadami opakowaniowymi.
Ponadto, dostępne są tradycyjne, stałe części "Food-Lex":
- Okresy przejściowe
- Nowości legislacyjne
- Notyfikacje projektów przepisów krajów członkowskich w europejskiej bazie TRIS
- Lista opublikowanych przepisów unijnych i polskich
- Prace legislacyjne
- Kalendarium najważniejszych wydarzeń
Zapraszamy do lektury! https://www.pfpz.pl/kwartalnik-food-lex-15435